Dirigent

Wie ben ik?

Mijn naam is Marieke Botman. Ik ben geboren in 1987 in Enkhuizen, waar ik nog steeds woonachtig ben. Na mijn pabo-studie die ik in 2008 heb afgerond heb ik in verschillende groepen op diverse basisscholen gewerkt.
Daarna heb twee jaar lang in de kinderopvang gewerkt en vanuit daar vier jaar op VVE Peuterspeelzaal De Hoeksteen.
Sinds oktober 2016 werk ik vanuit mijn eigen muziekpraktijk als Muziek op Schootdocent en geef ik daarnaast lessen en workshops in het basisonderwijs. Sinds januari 2018 ben ik ook weer werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.

Muziek en Marieke

Sinds mijn tiende speel ik bugel bij Muziekvereniging Dindua in Enkhuizen wat ik nog steeds met ontzettend veel plezier doe. Binnen de vereniging neem ik bij afwezigheid van de docent de lessen op trompet, bugel en hoorn over. Daarnaast geef ik daar de cursus ‘Muziek maak je zelf’. In deze cursus leren kinderen uit groep 4 t/m 6 van de basisschool in 12 lessen blokfluit spelen en maken ze kennis met allerlei facetten van muziek.

Naast bugel bij de muziekvereniging speel ik ook gitaar, hoorn, ukelele en keyboard/piano.

Vroeger heb ik zelf altijd gezongen bij kinderkoor De Regenboog. Sinds 2013 ben ik de trotse dirigent van dit kinderkoor, Kinderkoor Eigenwijs uit Enkhuizen.

Sinds mei 2016 ben ik afgestudeerd Muziek op Schootdocent en geef ik vanuit mijn eigen praktijk muzieklessen aan jonge kinderen met hun ouders en op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.